Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Recreatie verhindert woning


[RIJPWETERING] De wens van een inwoners aan de Achterdijk 2 om daar een woning te bouwen, wordt niet vervuld. Dat gebied heeft namelijk de bestemming 'recreatie' en het college van burgemeester en wethouders wil die bestemming niet wijzigen in 'woningen'. ,,Dat vinden we niet wenselijk'', aldus wethouder Yvonne Peters. Het college gaat hier mee in tegen een ambtelijk advies.

In gemeentelijke stukken staat namelijk onder meer het volgende: ,,De stacaravans steken lelijk af tegen de (woon)omgeving waarin ze zijn geplaatst. Het recreatieperceel wordt omgeven door nieuwe woonhuizen die de stacaravans dicht naderen. Van een recreatieve belevingswaarde is geen sprake. In de huidige opzet is er geen perspectief. Daarbij komt dat de privacy wordt aangetast door de omliggende bebouwing. Uit onderzoek blijkt dat er een aantal trends en ontwikkelingen zijn in de ontwikkelingen van toerisme en recreatie. Het kampeeraanbod is stabiel maar de bezetting daalt. Er is sprake van een krimpende binnenlandse markt. Het verhuren van vaste standplaatsen op seizoens- en jaarbasis (veelal stacaravans, en in mindere mate huisjes) is op zijn retour.'' De ambtelijke conclusie luidt: Gezien bovenstaande kan geconcludeerd worden dat een ombestemming van recreatie naar wonen tot een wenselijke ontwikkeling behoort. De mogelijkheden tot recreatie op dit perceel zijn in de loop van de jaren verminderd en er zijn belemmeringen als het gaat om de invloed op de omgeving en bedrijfseconomisch succes.'' Maar het college ziet het anders. ,,We willen de recreatiebestemming niet weggeven'', zo stelt de wethouder.