Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Ruimere openingstijden gemeentewerf


Kaag en Braassem – Steeds meer zwerfafval hoopt zich op in de straten van de verschillende dorpen in Kaag en Braassem. Burgemeester Marina van der Velde heeft de inwoners opgeroepen om hun afval niet naast de daarvoor bestemde containers te zetten, maar dat spul er in te doen. En als de afvalcontainers vol zijn, dan moet het vuil maar weer mee terug genomen worden, zo stelde Van der Velde.

Het leidde tot kritiek vanuit het dorp, waar het gaat om de openingstijden van de gemeentewerf. Alle inwoners kunnen hun afval naar die gemeentewerf brengen, maar moeten hierbij wel rekening houden met beperkte openingstijden. Zo is die gemeentewerf dagelijks alleen open tussen 8:00 uur tot 12:00 uur en 13:00 uur tot 15:30 uur. En daarnaast nog iedere zaterdag tussen 9:00 uur en 11:00 uur. In de huidige tijd zijn er echter veel tweeverdieners, die allebei moeten werken. Wordt het niet eens tijd, dat de gemeente de openingstijden verruimd, zodat bijvoorbeeld mensen ook 's avonds hun zwerfafval daar naar toe kunnen brengen. Een gemeentelijk woordvoerder laat daarop weten, dat het college van burgemeester en wethouders binnenkort een voorstel doet over het verruimen van de openingstijden.