Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Verdwenen aanlegsteiger zorgt voor uitstel


OEGSTGEEST – Het leek vooraf zo eenvoudig. De gemeenteraadsleden hadden zich eerder al positief uitgelaten over de verplaatsing van McDonalds aan de Oude Rhijnhofweg. Er waren nog enkele bezwaarmakers, maar zij hadden een overeenkomst bereikt met McDonalds. Afgesproken werd, dat er geen aanlegsteiger bij de fastfoodketen zou komen. Het enige, wat de gemeente nog moest doen, was het weghalen van de mogelijkheid voor het aanleggen van zo'n aanlegsteiger.

Kat in 't bakkie, zo heeft verantwoordelijk wethouder Jos Roeffen mogelijk gedacht. Hij informeerde de raadsleden donderdag 19 april. ,,De indieners zijn bereid hun bezwaar in te trekken als de gemeente de vergunning verleent zonder aanlegsteiger. Van McDonalds kan de aanlegsteiger vervallen. Het college is bereid de vergunning zonder aanlegsteiger te vergunnen.'' Roeffen liet weten, dat het college die vergunningverlening zonder aanlegsteiger nog niet had genomen, maar wat hem betreft kon de gemeenteraad alvast de omgevingsvergunning goedkeuren.

Maar zover kwam het niet. Raadslid Eelke van den Ouweelen (Lokaal) vond, dat dit raadsbesluit ook wel over een paar weken genomen kon worden, op het moment dat het college de vergunning heeft afgerond. De potentiële coalitiepartij PrO was het hier mee eens. Raadslid Ria Pasterkamp: Nieuwe stukken moeten op tijd worden aangeleverd. De raad kan alleen goede besluiten nemen als er goede kennis is van de stukken. Alleen in noodsituaties kan die tijd anders zijn. Het gaat hier over een paar weken. We moeten niet onze eigen spelregels overtreden.'' Ook Eibertjan van Blitterswijk (CDA) vond uitstel prima: ,,Voor de netheid is het beter om dit besluit in een volgende vergadering te nemen.'' En daarmee was een meerderheid van de gemeenteraad voor het uitstel.