Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 mei 2018

Verkenner is klaar


[KAAG EN BRAASSEM] De verkenner Floris Schoonderwoerd heeft zijn eindrapportage opgesteld. Het komt er op neer, dat alle opties nog open blijven. In principe gaan PRO en SVKB allebei een wethouder leveren. Maar voor de drie andere partijen CDA, D66 en VVD blijft het nog mogelijk om een (part-time) wethouder te leveren.

In de woorden van de verkenner gaan SVKB en PRO 'de romp' van het nieuwe college vormen. Deze twee partijen moeten samen een definitieve agenda opstellen en een collegebestuur vormen met elkaar, maar dus eventueel ook met andere partijen. PRO en SVKB gaan allebei een formateur leveren, die samen er voor moeten zorgen dat er een nieuwe coalitie komt.