Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Zilvervisjes in het archief


[KAAG EN BRAASSEM] In de gemeentelijke archiefruimte bevonden zich veel ongewenste gasten. De overlast werd zo erg, dat de inwoners nu opdraaien voor gespecialiseerde schoonmaakwerkzaamheden voor het lieve sommetje van 7.000 euro.

In die archiefruimte krioelden namelijk talloze kleine zilvervisjes (insecten), die het daar erg naar hun zin hadden. Ook was de schimmel duidelijk te zien in de archiefruimte. Het waren geen gezonde omstandigheden voor de archiefmedewerkers. Daarom heeft een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf de volledige kluisruimte, met alle stellingen, archiefdozen, wanden en roosters schoongemaakt. Ook zal dit bedrijf de nodige 'nazorg' verrichten. Mocht er toch nog een zilvervisje het wagen om de kop op te steken, dan zal hij het bezuren.

Positief nieuws was er ook: ruim negen jaar nadat de gemeenten Alkemade en Jacobswoude opgingen in de gemeente Kaag en Braassem, is nu een groot project klaar. Het schonen en inventariseren van de archieven van de voormalige gemeenten Alkemade en Jacobswoude zijn afgerond.