Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juni 2018

Actie tegen uitbouw


[RIJPWETERING] Op de Poeldijk 8b wordt volgens de gemeente een bijgebouw illegaal gebruikt. Daarom is het college van burgemeester en wethouders van plan om een last onder dwangsom op te leggen.

Een gemeentelijk handhaver constateerde, dat het zomerhuis op die locatie groter is, dan toegestaan en waarvoor in 2006 een vergunning is afgegeven. Ook de wijze waarop het zomerhuis gebruikt wordt, mag niet volgens de gemeentelijke regels. Indertijd werd namelijk aangegeven, dat het gebouw gebruikt zou worden als fitness en/of berging. Op grond van de bouwregels is er op het perceel één woning toegestaan. En de legale bewoning vindt volgens de gemeente nu in de molen plaats. Het zomerhuis staat er dus illegaal. Toch heeft de gemeente in 2015 het zomerhuis een eigen adres gegeven; Poeldijk 8b. Alle personen die als bewoners in de molen stonden ingeschreven zijn daar op 19 januari 2016 uitgeschreven en ingeschreven op Poeldijk 8b. Hierna is de uitbouw nog eens 'aanzienlijk vergroot'. En dat gebeurde zonder vergunning.

Dus heeft de gemeente actie ondernomen. De tijdelijke vergunning voor het legaliseren van het gebruik van de zomerwoning is eerder dit jaar ingetrokken. Toch is er nog een kans, dat het zomerhuis alsnog gelegaliseerd wordt. Hiervoor moet een aanvraag worden ingediend. Voorlopig gaat de gemeente dus niet eisen, dat de uitbouw van het zomerhuis afgebroken wordt.