Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juni 2018

Angst voor integriteit


OEGSTGEEST – Gemeenteraadslid Karin Rosdorff (Hart voor Oegstgeest) maakt zich zorgen over de integriteit van de aankomende wethouders. Zij riep haar collega-raadsleden op om de toekomstige collegeleden te 'screenen'. Maar dit pleidooi werd afgewezen door de aankomende coalitiepartijen PrO, VVD en CDA.

Raadslid Melanie van Driel (PrO) zag geen reden om het huidige beoordelingsproces te wijzigen. Fractievoorzitter Eibertjan van Blitterswijk (CDA) vond dat er al ,,op een goede manier aandacht gegeven wordt aan de integriteit van de wethouders.'' En zijn collega Sven Spaargaren (VVD) vond het integriteitsverhaal 'heel belangrijk. Daar hebben we goede afspraken over gemaakt.'' Vervolgens vroeg Rosdorff aan burgemeester Emile Jaensch om een 'terugkoppeling te krijgen over de risico's van de aankomende wethouders en welke beheersmaatregelen daar tegen genomen worden'. Als de burgemeester die toezegging zou doen, zou zij haar motie intrekken. Maar Jaensch wilde niet zo ver gaan. ,,Ik zeg toe, dat ik over het eindresultaat een mededeling doe. Dat kan een zeer bondige conclusie zijn. Ik zal niet allerlei analyses houden.'' Toch bleek dit voor Rosdorff voldoende. Zij trok haar motie in.