Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juni 2018

Balen van gebrek aan informatie


OEGSTGEEST – Het nieuws, met de namen van de drie nieuwe wethouders, kwam voor de oppositiepartijen volslagen onverwacht. Enkele uren voor de raadsvergadering van donderdag 31 mei werden de raadsleden met een mail geïnformeerd over de komst van de bestuurders.

Fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal) vond dit niet de goede volgorde: ,,Er ligt een coalitieakkoord, dat niet nu gepresenteerd wordt. We hebben een persbericht ontvangen met een titel van het coalitieakkoord ('Groen, sterk en betrokken', JD). Ik had liever eerst de inhoud gezien en dan de poppetjes.'' Fractievoorzitter Bus (D66) liet weten, een aantal portefeuilles niet gezien te hebben, waarvoor de wethouders verantwoordelijk zouden moeten zijn. Zoals de regio en onderwijs. ,,Van de fractievoorzitter van de VVD hoorde ik meer over zijn vakantie dan over zijn onderhandelingen. Hoe staat het met bezuinigingen en OZB-verhogingen? Geef ons eerst de informatie, zodat we samen als raad er mee aan de slag kunnen.'' Hierop liet Sven Spaargaren (VVD) weten, dat alle informatie ,,zo snel mogelijk bekend wordt gemaakt aan de raad.'' De installatie van het nieuwe college vindt waarschijnlijk op 14 juni plaats.