Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Bouwkosten Ashram College fors hoger


Nieuwkoop – De gemeente Nieuwkoop is bijna anderhalf miljoen euro extra kwijt aan de nieuwbouw van het Ashram College. Donderdagavond moeten de gemeenteraadsleden zich buigen over de vraag of dat nieuwe schoolgebouw 1,4 miljoen euro extra mag kosten.

De voorbereidingen voor de nieuwbouw van het Ashram College zijn al in volle gang. Aan bedrijven is via een aanbestedingsproces gevraagd om een offerte uit te brengen. De resultaten blijken vies tegen te vallen, zo staat in een raadsdocument: ,,Door recente markt-ontwikkelingen, aantrekkende economie en de daarmee verband houdende stijgende bouwkosten is er sprake van een fors hogere aanneemsom dan was voorzien.'' En dus moeten de politici nog eens 1,4 miljoen euro extra opzij leggen voor de nieuwbouw. Dat geld komt bovenop het huidige bouwbudget van 6,1 miljoen euro.