Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Extra opening gemeentewerf is lastig


[KAAG EN BRAASSEM] Het gemeentebestuur is nog druk bezit uit te zoeken, hoe de gemeentewerf vaker open kan. Dat is niet zomaar een kwestie van de slagboom wat vaker open zetten, zo maakte wethouder Yvonne Peters (VVD) vorige week duidelijk.

De medewerkers van de gemeentewerf zijn namelijk ambtenaren en dan moeten er speciale afspraken gemaakt worden, als de gemeentewerf bijvoorbeeld extra open gaat op de zaterdagen. Peters: ,,We hebben nu al extra medewerkers bijgeplaatst in de tijd die we al hadden. We zoeken naar mogelijkheden om extra open te gaan. Je hebt met mensen te maken die op andere tijden gaan werken, dat moet je zorgvuldig doen.'' De gemeente kijkt ook naar het verschuiven van uren: als de gemeentewerf bijvoorbeeld extra uren open is op de zondag, zou dat dan ten koste kunnen gaan van een andere dag, waarbij weinig inwoners de gemeentewerf bezoeken.