Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juni 2018

Mini eengezinswoningen


[HOOGMADE] Op de allerlaatste dag van de regeertermijn van het vorige college van burgemeester en wethouders werd de allereerste koopovereenkomst ondertekend voor de Extra SocialeWoningen (ESW). Maandag 4 juni zetten wethouder Floris Schoonderwoerd en directeur Danny Visser van Woondiensten Aarwoude hun handtekeningen. Het is de bedoeling, dat er tien eengezinswoningen voor senioren komen op een deel van het terrein, waar nu nog het oude schoolgebouw van basisschool Ter Does staat.

Door Joep Derksen

Voor een kleine 200.000 euro mag Woondiensten Aarwoude daar die tien huizen bouwen. De eerste mensen, die kans krijgen om deze woningen te bemachtigen, zijn senioren uit Hoogmade. Het is de bedoeling, dat de bouw van de huizen al in het eerste kwartaal van 2019 kan beginnen, zodat deze een half jaar later klaar zijn. Maar voor het zo ver is, moet de gemeente Kaag en Braassem nog wel een rechtszaak winnen bij de Raad van State. De Verontruste Hoogmadenaren zijn namelijk naar deze instantie gestapt in een allerlaatste poging om de komst van de tien huizen tegen te houden.

Schoonderwoerd heeft er alle vertrouwen in, dat de gemeente deze zaak gaat winnen. ,,Hier in de gemeenteraad is met 21 tegen 0 stemmen besloten om die woningen er te laten komen.'' Maar omdat er altijd een kans is, dat de Raad van State toch in het nadeel van de gemeente besluit, heeft WDA een clausule in het contract gezet, dat de verkoop van de grond wordt afgeblazen als de woningen toch niet gebouwd mogen worden.

De sociale huurhuizen, die er komen, zullen heel populair zijn, zo verwacht Visser. ,,We gaan hier mini eengezinswoningen realiseren. Met een puntdak er op, maar van binnen heb je op de begane grond een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Dan kun je in die woning alles doen, zonder dat je direct hulp nodig hebt en je dus ook geen trap nodig hebt.'' Ieder huis heeft een achtertuin en een schuurtje. Visser: ,,De bewoners houden het gevoel, dat ze in een reguliere woning zitten.''