Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Noodfonds voor inwoners in problemen


[KAAG EN BRAASSEM] De Stichting Sociaal Noodfonds hield maandag 14 mei haar eerste jaarvergadering. Dit noodfonds is in het leven geroepen om inwoners te helpen, die plotseling in financiële problemen zijn gekomen. En die nergens anders terecht kunnen voor ondersteuning.

Acute geldproblemen ontstaan bijvoorbeeld door echtscheiding, een verkeersongeluk, het verlies van een baan of het overlijden van een partner. Soms is het ook aan de persoon zelf te wijten; gokgedrag, drugsverslaving of simpelweg pure luiheid. De aanwezigen wilden weten, wat het resultaat was van het eerste bestaansjaar van het noodfonds. Voorzitter Fried Elstgeest liet weten, dat pas bij een volgende jaarvergadering duidelijk wordt gemaakt, bij hoeveel zaken het Noodfonds bemiddeld heeft, welke aanvragen zijn afgewezen en goedgekeurd. Er wordt hulp geboden in de vorm van een gift, (renteloze) lening, of het geven van goederen. Maar, zo stelde Elstgeest: ,,Alle problemen zijn door het Noodfonds niet op te lossen. Het moet gaan om acute situaties waar geen, of nog geen, andere voorzieningen voor zijn of tijdelijk niet beschikbaar zijn. Juist bij die plotselinge financiële problemen wil het Noodfonds hulp bieden. Totaal is er voor 2835,09 euro rondgegaan voor vier zaken. Daarnaast is in een aantal gevallen door het Noodfonds bemiddeld met aanvragen bij andere organisaties.'' Voor meer informatie: www.noodfondskb.nl.