Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Positief saldo voor gemeente


[KAAG EN BRAASSEM] De financiële toekomst van de gemeente ziet er zonnig uit, zo liet een ambtenaar vorige week weten tijdens het persgesprek. Dit komt mede door grote financiële meevallers vanwege inkomsten van de rijksoverheid. Mogelijk is er in juni meer goed nieuws te melden, zodra de 'meicirculaire' – een mededeling van de regering over de uitkeringen aan gemeenten – bekend is.

Hoe dan ook, blijft Kaag en Braassem een positief resultaat houden; in ieder geval tot en met 2022. Dat jaar krijgt de gemeente al niet meer de jaarlijkse precario-inkomsten van 2,7 miljoen euro niet meer. Maar zelfs met die tegenvaller houdt de gemeente nog een plus over onder aan de streep. Het extra geld zorgt voor kansen voor de uitvoering van een aantal (bouw)projecten. De komende jaren wil het nieuwe college 'wensen' uitvoeren. Dan gaat het om het opknappen van landbouwwegen, de komst van ikc's (integrale kindcentra, JD), investeringen in de Tweesprong, het Veense Hout en het aanbrengen van aanpassingen op de N207, zodat het landbouwverkeer niet meer door Leimuiden hoeft te rijden.