Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Uitbreiding Café het Wapen


[LEIMUIDEN] Café het Wapen van Leimuiden heeft grootse plannen. Niet alleen wordt het café / restaurant flink uitgebreid; ook komen er acht hotelkamers bij dit pand. Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover deze verbouwplannen, zo liet wethouder Herman Haarman donderdag 24 mei weten.

Volgens de plannen worden het café en de keuken vergroot, verandert de bedrijfsruimte in een grotere zaal en worden er acht hotelkamers gerealiseerd, verspreid over de eerste en tweede verdieping. De aparte opslagruimtes verdwijnen en de bedrijfswoning blijft gehandhaafd. Haarman informeert: ,,De eigenaar van dit café heeft besloten om op zijn huidige locatie te blijven zitten en met het toevoegen van een aantal hotelkamers zijn huidige uitspanning te vergroten. Het volume past niet, maar we besluiten positief op zijn principeverzoek. Het centrum van Leimuiden gaat er toch beter uit zien als er wordt geherinvesteerd. Ook vergroten we zo het aantal bedden. Wel moet gezorgd worden voor voldoende parkeerplekken en moet de initiatiefnemer luisteren naar de wensen van omwonenden.''

Eerst waren er nog twee bedrijfswoningen en een uitbouw aan de zuidkant van het bouwgebied gepland. Deze tweede bedrijfswoning en de halfronde serre aan de zuidzijde maken echter geen onderdeel meer uit van het principeverzoek richting de gemeente.