Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Veerstoepvervanging kan de helft goedkoper


[KAAG] Het vervangen van de veerstoepen hoeft geen 750.000 euro te kosten. Het is ook mogelijk om deze pontstoppers zo aan te pakken, dat ze de komende tien jaar weer goed vooruit kunnen. In de tussentijd kan de politiek besluiten, of Kaageiland met een brug wordt aangesloten op de buitenwereld.

Joep Derksen

Wethouder Herman Haarman heeft een ingenieursbureau gevraagd, of het mogelijk is om de veerstoepen zó te vernieuwen, dat het geen driekwart miljoen euro kost. Het antwoord is, dat dit inderdaad mogelijk is. Voor 300.000 euro kunnen de veerstoepen zo aangepakt worden, dat de situatie voor minimaal tien jaar weer veilig is. Ongeveer 100.000 euro van dit geld is nodig, om het kaagpontje gedurende de werkzaamheden op een andere locatie aan te laten leggen. De rest van het geld is nodig voor het aanbrengen van extra stootpalen en het verbeteren van het wegdek.

Duofractievoorzitter Marcel Doze (CDA) liet tijdens de fractievergadering van zijn partij weten: ,,Ik vind het interessant om deze optie te overwegen. Als je nu investeert in de volledige vervanging van de veerstoepen, kost het driekwart miljoen. Met dit alternatief kunnen we de komende tien jaar verder praten over de mogelijkheid voor een brug.''

Tijdens de fractievergadering van D66 kwam naar voren, dat de inwoners van Kaag helemaal geen brug willen hebben, maar CDA-duofractievoorzitter Anja de Rijk zag het vanuit een breder perspectief: ,,Je moet kijken naar de ontwikkelingen op Kaageiland. Een pont kan de ontwikkelingen op het eiland eigenlijk niet meer aan.'' Wethouder Haarman wil het liefst, dat de raad toestemming geeft voor het vrijgeven van 750.000 euro voor de volledige vervanging van de fundering van de veerstoepen. ,,We moeten de middelen hebben om veiligheid en bedrijfszekerheid te borgen. (garanderen, JD).'' Maar Doze gaat nog in overleg met raadslid Jan van der Geest (VVD) om te kijken of er een raadsvoorstel komt, om in te zetten op de investering van 300.000 euro.