Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

,,Verplichte rijcursus voor scootmobielers''


Nieuwkoop – Alle mensen, die een scootmobiel krijgen, moeten verplicht een rijcursus volgen. Dit pleidooi houdt het Platform Gehandicapten en Senioren Nieuwkoop (PGSN). Nog te vaak zijn nieuwe gebruikers enorm aan het klunsen. En met een snelheid van 15 kilometer per uur kun je toch een vervelende aanrijding veroorzaken.

Voorzitter Ad Persoons is voorzitter van PGSN. ,,Ieder jaar organiseren we een scootmobieldag voor iedereen die een nieuwe scootmobiel aanschaft.'' Er zijn gemeenten, die nieuwe scootmobielers verplicht stellen, om zo'n rijvaardigheidscursus te volgen. Maar tot spijt van het PGSN is het nog niet zover in Nieuwkoop.

Scootmobielgebruiker Angela Hogenes is het eens met het standpunt van het PGSN. ,,Ik ga ieder jaar naar de vrijwillige scootmobielcursus en steeds pik ik wat op. Er zijn mensen, die nog nooit auto hebben gereden en dan in zo'n scootmobiel de weg op gaan. Terwijl ze de verkeersregels niet kennen.'' Hogenes noemt een voorbeeld, waarbij een scootmobieler zonder kijken midden op de rijweg ging rijden om linksaf te slaan. Maar niet alleen op de stoep, fietspaden en rijweg kunnen deze onervaren scootmobielers een gevaar vormen. Hogenes: ,,Mensen moeten weten, dat ze hun snelheid terugzetten, op het moment dat ze een winkel in gaan. Sommige oudere mensen rijden met volle snelheid de winkels in.''