Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 juli 2018

Afvaldumpers aangesproken


[KAAG EN BRAASSEM] De gemeentelijke boa's controleren steeds vaker op het te vroeg aanbieden of te laat weghalen van huisvuilcontainers. Wie die containers te vroeg aanbiedt, vindt vervolgens een sticker op zijn container. Of deze inwoner wordt door de boa's aangesproken op zijn gedrag.

Vorig jaar kreeg de gemeente 184 meldingen over te vroeg of te laat opgestelde afvalcontainers, maar vaak waren die al verdwenen, toen de boa's langs kwamen. In 2017 hebben de boa's tien stickers geplakt en 41 eigenaren van huisvuilcontainers aangesproken.

Wie rommel stiekem op straat of in de bermen gooit, lijkt er vaak mee weg te komen. Van de 95 meldingen over deze afvaldumping, kon slechts in vier gevallen de veroorzaker er van achterhaald worden. Deze mensen waren zo slim om hun adresgegevens achter te laten in bijvoorbeeld een gedumpte afvalzak. De veroorzakers zijn door de boa's aangesproken op hun gedrag en ze hebben de rommel binnen de afgesproken termijn opgeruimd. Als ze voor een tweede keer betrapt worden, volgt een boete.