Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juli 2018

,,Het is nu of nooit''


[NIEUWKOOP] De gemeenteraadsleden zijn enthousiast over de transformatie van de Paradijsweg 'natte kant'. In dit gebied verdwijnen tientallen bedrijven en wordt voor 90.000 m2 aan kas geruimd. Hiervoor in de plaats komen ruim 40 woningen.

Wethouder Guus Elkhuizen liet donderdag 28 juni weten: ,,We zullen voor 1 maart 2019 de hele zaak afgerond hebben. Goed is te weten dat het overgrote deel van de betrokkenen positief is. We pakken die handschoen op. Het is nu of nooit. Als je nu de slag wilt maken, dan kun je gebruik maken van de subsidies. Als je het nu niet doet, is de kans over.'' De Provincie Zuid-Holland heeft voor dit project namelijk ruim 245.000 euro beschikbaar gesteld.

Inspreker Pim de Wit sprak in namens een aantal bewoners van het Kerkpad. Zij willen niet, dat er achter hun huizen een aanlegsteiger en een picknickplaats komen. De omwonenden vrezen hier overlast van te krijgen. De wethouder reageerde hier op, door te stellen dat ,,er nog een hoop gefinetuned moet worden''. Dat er ergens een aanlegsteiger moet komen, is voor de wethouder zeker. ,,Als je de Langeraarse plassen bereikbaar wil maken, moeten er ook voorzieningen zijn, waar je een bootje aan kunt leggen.''