Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juli 2018

Raad steunt leerlingen Christelijke school


[NIEUWKOOP] De Scholierenlijn 646 / 647 verdwijnt in haar huidige vorm. Daardoor moeten kinderen van tien gezinnen uit Nieuwkoop en Noorden hun reisroute naar een Christelijke school aanpassen. Nu kunnen die leerlingen nog rechtstreeks met de buslijn naar het Driestar College in Gouda reizen, maar in december wil vervoerder Syntus deze lijn inkorten tot een verbinding Mijdrecht – NS station Woerden.

En dat betekent, dat de leerlingen uit Nieuwkoop, maar ook bijvoorbeeld de gemeente de Ronde Venen, deels met de bus en deels met de trein moeten reizen. Nadat de bus stopt bij Woerden, kunnen de kinderen dan een trein nemen naar Gouda. Dit leidt naar verwachting tot veel hogere reiskosten. Nu zijn de vervoerskosten voor ieder kind nog 800 euro en dat wordt volgend jaar 1.500 euro. De SGP/ChristenUnie nam het op voor deze leerlingen van deze ,,Christelijke scholengemeenschap met een reformatorische grondslag''. Samen met Natuurlijk Nieuwkoop, CDA en D66 riep de partij het college op, om aan de Syntusbel te trekken. Om zo de vervoerder toch haar besluit voor het inkorten van de buslijn te laten heroverwegen.

Wethouder Antoinette Ingwersen beloofde, dat zij samen met een wethouder uit de Ronde Venen ,,samen op wil trekken om in ieder geval dit signaal heel duidelijk te maken''. Ze kon echter niet garanderen, dat dit ook tot succes zal leiden. En dat de gezinnen toch te maken zullen krijgen met extra vervoerskosten. Alle politieke partijen steunden het voorstel, met uitzondering van drie leden van SBN. Zij stemden tegen de motie 'om principiële redenen'. Ze lichtten echter niet toe, wat die redenen dan wel waren.