Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juli 2018

Weinig problemen met hangjongeren


[KAAG EN BRAASSEM] Als de gemeentelijke handhavers, boa’s, hangjongeren zien hangen rond schoolgebouwen, worden ze na een uitleg van de regels vriendelijk verzocht weg te gaan. Blijft die jeugd toch plakken, dan riskeren ze een bekeuring. Vorig jaar bleken de hangjongeren de aanwijzingen van de boa's goed op te volgen.

Hangjongeren chillen het meest bij scholen en recreatieplekken. Vorig jaar waren er slechts vijf meldingen van overlast door hangjongeren. De contacten tussen de boa's en de betreffende jeugd verlopen goed, zo blijkt uit ambtelijke stukken: ,,De hangjongeren hebben over het algemeen begrip voor de regels, passen zich aan en ruimen het afval dan op dat moment zelf op.''