Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 september 2018

Bungalow mag in buitengebied


[RIJNSATERWOUDE] De initiatiefnemer voor het bouwen van een bungalow in het buitengebied aan de Herenweg 14b heeft het toch voor elkaar. Een meerderheid van de gemeenteraad ging maandag 10 september akkoord met dit voorstel. Eerder dit jaar, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen, stemde de raad nog tegen dit plan.

Fractievoorzitters Ger van Emmerik (SVKB) en Nick van Egmond (D66) en raadslid Hans Klink (PRO) gaan er van uit, dat het nu toestemming geven voor het bouwen van een bungalow niet zal zorgen voor een precedentwerking. Maar raadslid Thijs Mooren (CDA) vond, dat D66 en SVKB aan kiezersbedrog doen. Hij wees er op, dat deze partijen in hun verkiezingsprogramma hadden staan, dat ze het landschap open wilden houden. ,,Hoe wil je deze bouw in het buitengebied dan toestaan?'' Van Emmerik en Van Egmond wezen iedere beschuldiging van kiezersbedrog af. Van Emmerik stelde, dat de grenzen van het buitengebied ,,lopen als een ratjetoe aan slingers.'' Van Egmond: ,,Als je voor het perceel Herenweg 14b staat en je zet een stap naar links, dan staan daar percelen. Vijftig meter verder staan we niet meer in het buitengebied. Ik kan niet uitleggen waarom in een doorgaand lint de ene persoon wel en de andere niet een huis mag bouwen.'' Met alleen de stemmen van het CDA tegen, gaf de raad toestemming voor de bouw van een bungalow in het buitengebied.