Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 september 2018

'Geen vakantiepark op Westerdijk'


[LEIMUIDEN] Omwonenden van de Westerdijk 14-48B keren zich fel tegen plannen om daar tientallen recreatiewoningen te bouwen. Ze vrezen het einde van de rust en een enorme verkeerstoename.

Heleen de Vries Lensch geeft aan: ,,Door die extra huizen komen dagelijks minimaal 400 auto's extra over onze smalle dijk; op wisseldagen zorgt dat voor files en belemmering van de doorgang voor hulpdiensten.'' Ook de komst van een grote GSM-mast, voor wifi op het park, wordt bestreden. De Vries Lensch laat weten, dat ze eerder al met succes gestreden heeft tegen de komst van zo'n GSM-mast bij Struyk Verwo, vanwege gezondheidsklachten bij direct omwonenden.

De omwonenden geven alternatieven aan en stellen aan de projectontwikkelaar voor, om alleen luxe villawoningen te bouwen, of in ieder geval een nieuwe weg door de polder aan te leggen, waar het vakantieparkverkeer over gaat rijden. Op 26 september is er een inloopavond in de Ontmoeting in Leimuiden, waar de omwonenden allemaal om 19:00 uur aanwezig zullen zijn.

Wethouder Petra van der Wereld reageert op de ophef: ,,Het bouwplan gaat over tien tot vijftien permanente woningen en 60 tot 75 recreatiewoningen. Een variant is, dat er 90 tot 110 recreatiewoningen komen. Ik snap de zorgen voor de omwonenden. Als ze voor elkaar krijgen, dat er minder huizen komen, dan kunnen we het er over hebben. Maar we zitten nog maar in de eerste fase, waarbij een plan wordt ingediend. Alle input is meegenomen.'' Ze besluit: ,,Laten we niet vergeten, dat hiervoor Bootbeton op het terrein stond, waarbij elke dag veertig vrachtwagens heen en weer reden. Wil je terug naar een nieuwe Bootbeton?''