Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 september 2018

Kunst met Hendrik groot succes


LEIDEN – Wanneer een kind ongeneeslijk ziek blijkt te zijn, heeft dat een grote impact op niet alleen het kind zelf, maar ook het gezin. Gelukkig staat de best mogelijke zorg klaar in de ziekenhuizen, maar ook in het Ronald McDonaldhuis. Vaak hebben die kinderen broertjes of zusjes en kunstenaar Hendrik van Asselt wilde iets speciaals doen voor deze broertjes en zusjes.

Van Asselt kwam op het idee door zijn vrouw Jeanne, die al jaren vrijwilliger is in het Ronald McDonaldhuis. Alle aandacht gaat vaak (terecht) uit naar het zieke kind, maar ook de zusjes en broertjes hebben af en toe behoefte aan ontspanning. De kunstenaar bedacht, dat het leuk zou zijn om deze kinderen te leren, hoe je een schilderij kunt maken. Maar dan niet met het tekenen van boompjes en zonnetjes, maar het maken van moderne schilderkunst. Dit idee werd van harte ondersteund door Fonds1818 en Leidsch Dagblad, die het evenement met een Herfstpremiedonatie van 500 euro mogelijk hebben gemaakt.

Het echtpaar Van Asselt had haar Beeldentuin Medusa vrijdag 7 september opengesteld, om de kinderen te verwelkomen. En 'Kunst met Hendrik' was een groot succes. De kinderen konden gebruik maken van allerlei figuren zoals driehoeken, vierkanten en pentagrammen, om moderne kunstwerken te creëren op schilderdoeken. Hendrik van Asselt gaf waardevolle tips aan de kinderen en uiteraard mochten ze hun zelfgemaakte 'Who's afraid of Red, Yellow and Blue', of een combinatie van andere kleuren, mee naar huis nemen.

Ook het kunstenaarsechtpaar zelf, dat onlangs de Stichting Behoud Kunstwerken Hendrik van Asselt oprichtte, genoot van het evenement: ,,Het was geweldig om deze kinderen wegwijs te maken met hun eerste stapjes op het gebied van moderne kunst!''