Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 september 2018

,,Permanente bewoning recreatiewoningen is ongewenste ontwikkeling''


[NIEUWKOOP] De gemeenteraad kan stoppen met dromen. De hoopvolle wens om permanent wonen toe te staan op vakantieparken, is door de Provincie Zuid-Holland de kop ingedrukt. Gedeputeerde Bom-Lemstra maakt dat in een brief aan de gemeenteraad meer dan duidelijk.

Het bleek donderdag 13 september een gevoelig onderwerp, want wethouder Guus Elkhuizen wilde tijdens de raadsvergadering alleen in algemene termen praten over deze brief. Het gemeentebestuur was ook huiverig om de brief openbaar te maken. Maar het schrijven van de Provincie kwam uiteindelijk toch via een andere bron naar buiten.

Elkhuizen had onlangs een gesprek met de gedeputeerde over de permanente bewoning van recreatiewoningen op een aantal locaties langs de Meije. In Zevenhoven liggen zeven recreatieparken, maar het is een publiek geheim dat er veel mensen zijn die daar permanent wonen. Als de Provincie dit zou toelaten, hoeft de gemeente niet te handhaven om deze situatie aan te pakken. Maar de Provincie peinst er niet over: ,,Het legaal bewoonbaar maken van parken leidt tot verdere verstedelijking buiten steden en dorpen, op plekken waar de infrastructuur niet afdoende is en voorzieningen meestal ontbreken. Permanente bewoning van recreatiewoningen is een ongewenste ontwikkeling.'' Mocht de gemeente toch doorgaan met het toekennen van permanente bewoning van die vakantiehuisjes, dan heeft dat gevolgen voor andere nieuwbouwplannen binnen Nieuwkoop.