Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 september 2018

Plaquette voor De Koperwiek


[ROELOFARENDSVEEN] Jarenlang stond er naast het oude schoolgebouw 'De Koperwiek' een prachtig beeld. Totdat dit kunstwerk plotseling verdwenen was en weer opdook naast het gemeentehuis. Waarbij niemand meer leek te weten, wat het achterliggende verhaal van De Koperwiek was. Dat zette inwoner Jaap Kooreman er toe aan, om bij de gemeente te pleiten voor een informatiebordje bij dit beeld. En hij kreeg het voor elkaar; donderdag 6 september onthulde wethouder Inge van der Meer dit bordje.

Kooreman licht voorafgaand aan de onthulling toe: ,,Het beeld komt van de Koperwiek, de vroegere huishoudschool. Daar heeft het gestaan, totdat de school samenging met de LTS en werd opgeheven. De gemeente heeft een tijdje in dat gebouw gezeten, omdat het gemeentehuis werd opgeknapt en na afloop was het beeld opeens verdwenen.'' De Koperwiek verwijst naar het feit, dat de meisjes die de school verlieten zoveel meer in hun mars hadden dan men in eerste instantie zou denken.

De initiatiefnemer: ,,Ik deed altijd mijn boodschappen en kwam regelmatig met mijn karretje langs het beeld. Oud-leerlingen wisten niets meer van het beeld. Ik ben het gemeentehuis binnengestapt en zo ontstond het idee voor dit informatiebordje.'' Bij de onthulling door de wethouder waren ook oud-docenten, oud-leerlingen en de dochter van de toenmalige schooldirecteur aanwezig.

Het filmpje over de onthulling is te zien op het YouTubekanaal van Joep Derksen: https://www.youtube.com/watch?v=Sf3iikwReYM&t=101s.