Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 september 2018

Raad buigt zich over uitbreiding sporthal


Ter Aar – Is een kwart miljoen euro teveel geld voor een stukje extra loze ruimte bij de sporthal in Ter Aar? Over deze vraag moet de gemeenteraad binnenkort een besluit nemen, wanneer het Voorlopig Ontwerp (VO) van het IKC met de sporthal besproken wordt.

Na een inloopavond kwam vanuit de gemeenteraad de vraag, of de capaciteit bij evenementen in de sporthal vergroot kon worden. Voor de brandveiligheidseisen betekent dit, dat er extra ruimte moet komen, onder meer om als vluchtroute te dienen in geval van calamiteiten. Die extra vierkante meters moeten altijd leeg zijn en kunnen niet voor andere dingen gebruikt worden.

In de stukken van de raad staat, welke kosten daarmee gemoeid zijn en dat blijkt nogal wat te zijn. Nu staat het maximum bezoekersaantal voor de sporthal bij een evenement nog op 600 mensen, maar als dit verhoogd kan worden naar 1.000 mensen, gaat het 120.000 euro extra kosten. En zou je 1.500 bezoekers willen toelaten, dan zijn de kosten hiervoor een slordige kwart miljoen euro. Wethouder Bernadette Wolters laat het aan de raad over, om te bepalen of deze investering gewenst is.

Maar 250.000 euro voor wat extra ruimte, die nooit gebruikt wordt? Kun je niet een paar muurtjes tegen het gebouw aanzetten, met een tussendeur? Zoveel hoeft zo'n extra ruimte toch niet te kosten? Wolters: ,,Ik denk niet, dat de brandweer dat in verband met de veiligheidseisen zou goedkeuren.''