Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 september 2018

Subsidie voor SPN


Nieuwkoop – De Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Nieuwkoop (SPN) krijgt waarschijnlijk 92.000 euro van de gemeente Nieuwkoop. Wethouder Bernadette Wolters wil dit bedrag geven, zodat de SPN de problemen met achterstallig onderhoud en het oude meubilair kan oplossen. Voordat het college een definitief besluit neemt over de hoogte van de subsidie, wil het college hier eerst met de raad over spreken.   

De SPN heeft een aantal roerige jaren achter de rug, maar sinds 2016 zit er een nieuw bestuur. Twee jaar later lijken de ergste problemen opgelost. De financiën zijn weer op orde en de sfeer is ook flink verbeterd. Er moet nog één ding gebeuren en dat is het op orde krijgen van de ruimtes, waar de peuters ondergebracht worden. Ook het achterstallig onderhoud op materialen moet opgelost worden.

Wolters: ,,Dit is nog een laatste bruidsschat richting de nieuwe voorziening. De aanvraag was zo'n 110.000 euro, maar we willen 92.000 euro toekennen. Niet alles is subsidiabel. We willen ook helder hebben, wat andere gebruikers zelf investeren. Bovendien willen we, dat het nieuwe bestuur een meerjarenonderhoudsplan gaat opstellen en zelf geld opzij legt voor toekomstige vervangingen.'' Ze besluit: ,,We vinden het belangrijk dat onze kinderen alle kansen krijgen om goed op te groeien in onze samenleving. Daarom zijn de peuterspeelzalen voor ons zo belangrijk. Maar we blijven niet bijleggen.''