Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 september 2018

Zorgen over school shootings


Nieuwkoop – Fractieassistent Mariska van Buren (SGP/ChristenUnie) maakt zich zorgen over de veiligheid van de kinderen bij het nog te bouwen Integraal kindcentrum (IKC) Ter Aar. Ze heeft de tekeningen gezien en constateerde, dat er een openbaar wandelpad komt over het voorplein van de school. Tijdens een raadsvergadering wilde ze weten: ,,Vindt de directie dat veilig in verband met mogelijke school shootings?'' Hierop kreeg zij de verzekering, dat het kleuterterrein een afgesloten terrein wordt. Het terrein, waar de groepen 3 tot en met 8 buiten spelen, wordt 'optisch' afgesloten.

Raadslid Leon Zoet (CDA) pleitte er die avond voor, dat de naastgelegen sporthal een bezoekerscapaciteit krijgt van 1.500 mensen, in plaats van de huidige ingetekende 600 personen. Bijvoorbeeld door de aanschaf van een inklapbare tribune. Maar veel steun krijgt hij hierbij niet van andere partijen. Raadslid Remco Hendriks (SBN): ,,Hoe vaak komen er nu nog in de Vlinder evenementen voor met meer dan 600 man?'' En als er bijvoorbeeld een sinterklaasfeest gevierd wordt, met alle 550 kinderen en eventueel personeel en (groot)ouders, dan kan zo'n sinterklaasfeest van Hendriks best 'in stukken gehakt' kunnen worden. Raadslid Kees Hagenaars (Natuurlijk Nieuwkoop) was het hier mee eens. ,,Als er echt een activiteit is die zoveel personen heeft, zijn scholen creatief genoeg om het op te lossen.''