Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 oktober 2018

Blauwe zone ingevoerd


[ROELOFARENDSVEEN] Binnenkort mogen mensen nog maximaal twee uur parkeren op het Noordplein en het nieuwe plein in de wijk De Oevers, dat nog in ontwikkeling is. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit besluit genomen, op verzoek van winkeliers en vastgoedeigenaren.

Winkeliers hebben aangegeven dat de blauwe zone in werking moet zijn, van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 17:00. Als de winkels dicht zijn, op de zondagen, dan mogen mensen van winkeliersvereniging RAAK wel vrij parkeren. De gemeente steunt dit verzoek en gaat blauwe strepen schilderen. Door het instellen van zo'n blauwe zone wordt langparkeren tegengegaan en vindt er een betere bezetting plaats van de parkeercapaciteit in het centrumgebied, zo is de gedachte.

Maar waarom gaat de gemeente mee in dit verzoek? Zijn het niet juist de medewerkers van de winkeliers zelf, die parkeerplaatsen bezet houden? Zouden de winkeliers er niet eerst voor moeten zorgen, dat hun eigen personeel alleen maar op de fiets komt? Dat blijkt uitgezocht te zijn, zo laat een woordvoerder weten. ,,Het grootste deel van het personeel komt op de fiets en voor personeel dat wel met de auto komt is de afspraak dat de auto zo ver mogelijk van het centrum wordt geplaatst.''

Wethouder Petra van der Wereld, denkt niet dat er sprake zal zijn van een waterbedeffect; dat veel mensen hun auto net buiten de blauwe zone gaan parkeren, zodat hun voertuig daar dan de hele dag kan staan. Vooralsnog blijft de blauwe zone een 'papieren tijger', want de gemeente gaat geen boetes opleggen aan mensen die hun auto daar langer dan twee uur geparkeerd hebben. Van der Wereld: ,,Er zijn nu nog geen sancties in de vorm van een boete. Wel leggen boa's briefjes op de voorruiten van auto's, met de mededeling dat de tijd verlopen is. Mochten omwonenden overlast krijgen, dan gaan we dit heroverwegen.'' Volgens de wethouder is dit besluit geen voorbode van de invoering van een blauwe zone in andere dorpen. ,,Daar speelt deze problematiek ook niet.''