Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2018

,,De kleine dingen in het leven''


[HOOGMADE] Het echtpaar Rie (86) en Niec (92) van der Meer vierden donderdag 11 oktober het heuglijke feit, dat ze 60 jaar getrouwd waren. Het huwelijk leverde tot nu toe vijf kinderen, vier kleinkinderen en één achterkleinkind op. Rie van der Meer schrikt even, als er een journalist op de stoep staat. ,,Moet dat nou, die aandacht? Nou vooruit, één klein artikeltje dan. Maar géén foto!''

[JOEP DERKSEN]

De liefde tussen de beiden bloeide op tijdens een dansavond in het dorp. Hoe de vonk oversloeg, dat houden Niec en Rie voor henzelf. ,,We kenden elkaar al langer, omdat alle kinderen op dezelfde school zaten. Hij was netjes.'' Niec vult aan: ,,We lagen elkaar. Ik was voor haar mooi genoeg en zij was knap genoeg. Soms hadden we dezelfde humor, maar het gaat al zestig jaar hartstikke goed.''

Nog altijd wonen de beiden in Hoogmade, waar ze tientallen jaren lang de boerderij 'Betjeshoeve' bestierd hebben. De koeien zijn inmiddels overgedragen aan een zoon en het echtpaar geniet elke dag van hun tuin en het prachtige uitzicht. ,,We waarderen de kleine dingen in het leven.'' Ze vinden het fijn, dat loco-burgemeester Petra van der Wereld langs komt, als vervanger voor de burgemeester die vanwege een knie-operatie niet beschikbaar was.

Niec heeft wel een tip voor jonge stelletjes, om zestig jaar gelukkig te blijven met elkaar. ,,Respect hebben voor elkaar. Met grote, dikke letters! Dat heeft niets te maken met sorry zeggen, want als je dat aan iemand moet zeggen, had je daarvoor al geen respect.'' Het zestigjarig huwelijk vierde het stel met een dienst in de kerk en een samenzijn met familie en vrienden.