Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 oktober 2018

Gesponsorde zonnepanelen


Op dak gemeentehuis

[ROELOFARENDSVEEN] Twintig inwoners zijn 'eigenaar' geworden van in totaal 248 zonnepanelen op het gemeentehuis. Deze mensen werken mee aan de Post Code Roos regeling, die door KBenergie is opgezet.
Mede-initiatiefnemer Job Grovenstein is blij met dit eerste succesvolle project. Hij noemt het een 'mijlpaal' en stelt: ,,Het bestuur gaat nu aan de slag met het geven van de opdracht tot levering en plaatsing van de zonnepanelen. Wij verwachten dat het project 'Zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis' nog dit jaar operationeel is.'' De opgewekte elektriciteit zou voldoende moeten zijn om het stroomgebruik van twintig huishoudens te compenseren. De gemeente heeft het dak gratis beschikbaar gesteld, zodat dit project opgezet kon worden.