Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2018

ICT kost meer geld


[KAAG EN BRAASSEM] Vorig jaar besloot de gemeente Kaag en Braassem om haar ICT-werk uit te besteden aan de gemeente Alphen aan den Rijn. Dat zou namelijk veel efficiënter zijn en dus geld besparen. Woensdag 10 oktober kregen de raadsleden echter naar nieuws te horen. De komende jaren stijgen deze ICT-kosten met 390.000 euro.

Volgend jaar is deze kostenstijging nog redelijk beperkt: 'slechts' 38.915 euro, maar daarna gaat het hard. In 2020 is Kaag en Braassem ruim 77.000 euro extra kwijt, het jaar er na loopt dat op tot 116.710 euro en in 2022 moet de gemeente zelfs 156.779 extra bijbetalen. Alphen krijgt voor het uitvoeren van het ICT-werk voor Kaag en Braassem ieder jaar al een kleine 1,8 miljoen euro. Raadslid Anja de Rijk (CDA) vond het maar vreemd: ,,Waarom lopen de ICT kosten zo behoorlijk op?'' Wethouder Yvonne Peters (VVD) had een verklaring: ,,We hebben het budget vastgelegd en daar is index op index op index op gekomen.'' Een ambtenaar lichtte toe, dat de komende jaren investeringen gemaakt moeten worden op het gebied van ICT.