Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2018

Meevaller veerstoepen


[KAAGEILAND] Een meevaller voor de gemeente; de renovatie van de veerstoepen voor de pont gaat veel minder kosten, dan oorspronkelijk was gedacht. De gemeenteraad had 300.000 euro uitgetrokken voor deze renovatie, maar bij de aanbesteding bleek dat Kaag en Braassem hier maar 210.000 euro voor hoeft te betalen. De firma Kleywegen gaat de veerstoepen verbeteren, zodat ze er weer tien jaar tegenaan kunnen. Het werk vindt de komende maanden plaats en zou vóór 1 maart 2019 afgerond moeten zijn.

Met name in februari kan dat af en toe leiden tot stremmingen voor de mensen die de pontoversteek moeten maken. Het pontje blijft zoveel mogelijk in gebruik. Wethouder Inge van der Meer informeert: ,,Tijdens de werkzaamheden wordt iets over de bestaande constructie heen geplaatst, zodat de pont op dezelfde plek kan blijven varen.'' De doelstelling is om de stremming van de veerponten kort te laten zijn, zoals een deel van een weekend of één tot twee nachten. Hoe die stremmingen gaan plaatsvinden, moet nog worden uitgewerkt. Hoe dan ook wil de gemeente er voor zorgen, dat het eiland altijd te voet of per fiets bereikbaar zal zijn. Voor auto’s wordt gezorgd voor een tijdelijke parkeervoorziening uitgewerkt. Gedacht wordt aan een parkeerlocatie bij Van Lent bij Buitenkaag.