Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 oktober 2018

Molenvoet opgeknapt


[WOUBRUGGE] Een lang gekoesterde wens van de Dorpsraad Woubrugge en de Historische vereniging Otto Cornelis van Hemessen komt uit. Een zogeheten 'molenvoet' wordt gerestaureerd; de gemeente geeft hier maximaal 10.000 euro aan uit.

De molenvoet ligt langs een fietspad en heeft uitzicht op de Wijde Aa. In 1986 werd dit achtkantig muurtje opgemetseld en het college van burgemeester en wethouders beschouwt dit muurtje nu als “historiserend”. Omdat dit muurtje op of nabij de fundering van de uit 1761 stammende bovenmolen van de molentweegang staat, die de Oudendijkse Polder in Woubrugge droogmaalde. Als de restauratiewerkzaamheden zijn afgerond, komt daar ook een nieuwe picknickplek bij te staan.

De hoop is, dat deze molenvoet een 'pareltje' wordt als toeristische trekpleister. Als aangename zitplek of zelfs 'Toeristische Overstap Plek' (TOP) voor recreanten om even uit te rusten. De historische vereniging zorgt voor een tekst met informatie over de geschiedenis, dat op een bord bij de molenvoet geplaatst wordt. Andere zaken, die in het kader van dit Parelbudget zijn opgepakt, behelzen: meer bloemrijke bermen en het plaatsen van een stroomafleidende palenrij bij de zwemplek in Rijnsaterwoude, ,,om de gebruikswaarde te verhogen''.