Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2018

Raad weet genoeg


[KAAG] Een ruime raadsmeerderheid hoeft verder geen informatie meer te hebben over de aanbesteding van de veerpontdienst Kaag-Buitenkaag. Dat bleek maandag 15 oktober tijdens de raadsvergadering.

Vorige week onthulde het Witte Weekblad, dat de gemeente een contract met Ponto zou hebben afgesloten voor een vergoeding van de aanschaf van een reservepontje. Dat bedrag loopt op tot bijna een half miljoen euro aan het einde van het contract. Raadslid Anja de Rijk (CDA) wilde weten, hoe dat precies zat.

De aanstaande nieuwe pontbediende vraagt een kleine 300.000 euro voor haar diensten, waar Ponto het doet voor 123.000 euro per jaar. Het CDA vroeg zich af, of er bovenop die drie ton nog extra kosten komen. Ook stelde De Rijk, dat het nog altijd mogelijk is om een andere keuze te maken voor een pontbeheerder. ,,In het aanbestedingsdocument staat, dat het college vrij is om niet over te gaan tot gunning. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de voorlopige gunning. Gaat de wethouder hier gebruik van maken?''

Nadat De Rijk de vragen had gesteld, liet vergadervoorzitter Karin van der Kaaden weten, dat alle overige politieke partijen voorafgaand aan de vergadering hadden laten weten, dat ze die vragen niet beantwoord hoeven te hebben. Ook wethouder Yvonne Peters (VVD) voelde geen behoefte om de vragen te beantwoorden. De Rijk was op z'n zachtst gezegd niet blij: ,,U weigert om onze vragen te beantwoorden. We zijn volksvertegenwoordigers en hebben grote zorgen over de aanbesteding. Als het straks fout gaat, krijgt de wethouder wellicht een andere maatregel, die wij nu niet zouden willen.'' De Rijk kreeg het advies van Van der Kaaden om buiten de openbare vergadering om met wethouder Peters in gesprek te gaan.