Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2018

Toch nog card reader systeem


[KAAG EN BRAASSEM] Afgelopen juli besloten de gemeenteraadsleden om geen 'card reader systeem' aan te schaffen. Met dat systeem komt automatisch de naam van een sprekende politicus in beeld. Maar maandag 15 oktober besloot de raad zonder enige vorm van discussie om die card readers toch maar aan te schaffen.

Na enig zoekwerk in de gemeentelijke stukken blijkt waarom. Een gemeenteambtenaar had namelijk al opdracht gegeven voor de productie van het card reader systeem bij het bedrijf Techno Desk BV. Dit was op basis van een besluit in het presidium (een besloten overleg tussen vertegenwoordigers van de politieke partijen en het college) van 14 mei. Toen twee maanden later bleek, dat de gemeenteraad dat systeem toch niet wilde hebben, was de productie al begonnen. Techno Desk liet weten, dat de kosten van 14.450 euro (exclusief btw) verhaald zouden worden op de gemeente. En dus besloten de politici om het hele systeem ter waarde van ruim 28.000 euro dan toch maar te kopen.