Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 november 2018

Geen maatregelen rotonde na aanrijding


OEGSTGEEST – Al heel lang roept raadslid Marcus Rolloos (VVD) tegen het college van burgemeester en wethouders, dat de struiken rond de rotondes verwijderd moeten worden. Dinsdag 30 oktober deed hij een nieuwe oproep. Het ongelukkige toeval was, zo lichtte Rolloos toe, dat zijn eigen zoontje diezelfde dag op een rotonde een aanrijding had, waarbij de auto doorreed.

Op Twitter meldde Rolloos: ,,Hij sprong van zijn fiets, die vlak voor de wielen terecht kwam en hij viel zelf op de grond. Dat was het, gelukkig.'' Wethouder Jan Nieuwenhuis meldde, dat er ,,een schok was, toen we vanmiddag zagen dat er een kind was aangereden. We hebben politie gevraagd om de situatie te bekijken.'' Dat is gebeurd, maar de politie constateerde, dat de struiken bij die rotonde ,,op kniehoogte'' waren. Nieuwenhuis concludeerde: ,,Dat belemmert het zicht niet. Er is geen aanleiding om in die situatie maatregelen te nemen.'' Burgemeester Emile Jaensch riep Rolloos op om aangifte te doen: ,,Ik zal een eventuele aangifte graag persoonlijk volgen. Het is onverkwikkelijk als mensen doorrijden na een aanrijding.''