Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 november 2018

Oorzaken overstroomde tunnel bekend


Nieuwkoop – Een paar maanden geleden stond de hele tunnel bij de Kennedylaan blank van het water. Uit onderzoek blijkt nu, dat dit niet alleen maar komt door de overvloedige regenval. Veel van het water was ook afkomstig uit de nabijgelegen straten en wijken. Maar ook het rioleringssysteem stroomde over en al dat water zocht een weg naar het laagste punt; het tunneltje.

De situatie werd die septemberdag nog verergerd, doordat het Waterschap veel water had vastgehouden in het naastgelegen kassengebied, om voorbereid te zijn op warme zomerdagen. Een deel van dat gebied stroomde ook over, door de heftige regenbuien. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 1 november kregen de politici van een ambtenaar te horen: ,,Bij een forse bui is het de keuze aan het Waterschap of ze gaan voormalen (om een deel van het water af te voeren, red.) of dat ze verwachten dat de bui langs gaat. Dat laatste hebben ze gedaan in september, maar dat gebeurde dus niet.''