Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 december 2018

Column


Bijzonder

Het was vorige week weer een bijzondere raadsvergadering, waarde columnlezer. In het politieke midden werd Rick van Seggelen (PRO) verwelkomd, omdat hij de komende maanden het stokje overneemt van Sandra de Wagenaar. Zij mag zich namelijk binnenkort verheugen op een uitbreiding van het gezin.

Daarna sprak Paul Wolvers in, namens voetbalvereniging MMO uit Hoogmade. Hartstochtelijk pleitte hij voor de komst van een hybride kunstgrasveld voor deze voetbalclub. En hij wees er fijntjes op, dat alle andere voetbalverenigingen in Kaag en Braassem al 'voor 0,0 euro' een kunstgrasveld van de gemeente hadden gekregen. Met andere woorden; gemeentebestuur, het wordt tijd dat de Hoogmadese MMO ook een kunstgrasveld krijgt. In zijn 'maidenvraag' schuwde Van Seggelen niet, om eens flink in de Hoogmadese gevoelens te porren: ,,Hebt u met andere voetbalclubs gesproken om met hen een samenwerking aan te gaan om dezelfde faciliteiten te kunnen bieden?'' Met andere woorden: 'Wordt het niet eens tijd om MMO op te heffen en onderdeel te worden van een andere club?'

Oeps. Paul Wolvers schoot overeind en stelde verbeten: ,,We zijn MMO; van het dorp en voor het dorp!” Inderdaad is er nu een damesteam, dat bestaat uit een combinatie van speelsters uit ROAC en MMO, maar als Hoogmade volgend seizoen weer voldoende dames heeft voor een eigen team, behoort dit combiteam ook weer tot het verleden, zo gaf Wolvers aan. Het leek er nog niet echt op, dat MMO binnenkort de kunstgras-champagnekurken mag laten ploppen, want ook raadslid Hilde Bax (SVKB) was kritisch. Ze hoorde, dat de club zo'n 250 leden en vijftien voetbalteams had en vond: ,,Dat is niet echt heel veel voor een voetbalvereniging.'' In Hoogmade hebben de inwoners toch al eens het gevoel, dat ze voor het gemeentebestuur aan de achterste tiet hangen. Ik ben benieuwd, of die gevoelens de komende tijd worden versterkt, waar het gaat om de komst of het uitblijven van een hybride kunstgrasveld.

Verder spraken de raadsleden nog over de 'Passage Leimuiden'. Waarbij meerdere partijen er op z'n zachtst gezegd niet blij mee waren, dat de Provincie Zuid-Holland druk zet op de gemeente. Door alleen akkoord te gaan met een oplossing voor een betere ontsluiting van Leimuiden, als Kaag en Braassem zorgt voor een nieuw bedrijventerrein 'Drechthoek II'. Wethouder Yvonne Peters moet van de politiek bij de Provincie blijven hameren op een oplossing voor het landbouwverkeer.

De avond werd zo'n beetje afgesloten door raadslid Karin van der Kaaden (CDA). Zij had een voorstel, dat best logisch klonk. ,,Waarom zouden we een duur bergbezinkbassin plaatsen bij de Achterweg in Nieuwe Wetering, als we voor 400 euro per huis ook het riolering en het regenwater met een extra pijpensysteem kunnen regelen?'' De raadsleden gingen hierover een klein half uur met elkaar praten, terwijl wethouder Peters vanaf de zijkant steeds maar weer seintjes gaf aan de voorzitter, dat zij ook graag wat wilde zeggen. Uiteindelijk kreeg ze het woord en bleek, dat er helemaal geen bergbezinkbassin komt in Nieuwe Wetering. Het was een bijzondere raadsvergadering.