Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2018

Dwangsom tegen pandjeseigenaar


[OUDE WETERING] Het geduld van het gemeentebestuur met de eigenaar van de panden op Kerkstraat 1-2 is helemaal op. Niet alleen zet het college van burgemeester en wethouders door met een invordering van een dwangsom van 75.000 euro. Ook heeft het college een officieel persbericht afgegeven, met daarin de waarschuwing dat niemand boven de wet staat.

De staat van de panden is vele inwoners al jaren een doorn in het oog. Meerdere malen is de eigenaar gewaarschuwd om dat gebouw op te knappen. En het resultaat is volgens het gemeentebestuur nog altijd niet voldoende. Dus moet de eigenaar 75.000 euro betalen, zo stelt burgemeester Marina van der Velde. Deze last onder dwangsom werd al anderhalf jaar geleden opgelegd, maar de ontvanger ging hier tegen in beroep.

Zonder succes. De burgemeester: ,,We willen aan de buitenwereld laten zien, dat als je geen gehoor geeft aan een last onder dwangsom, je uiteindelijk de boete voor je kiezen krijgt. De Kerkstraat 1 en 2 is een doorn in het oog voor veel mensen. We hebben keer op keer kansen gegeven om het te herstellen.''