Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2018

Fantastisch heerlijk eten


Hudson Leiden

[LEIDEN] Is het nog mogelijk, om in Leiden culinair verrast te worden? Jazeker: daar kwamen mijn dochter en ik achter, toen we bij restaurant Hudson Bar & Kitchen naar binnen gingen. Een restaurant, waar je direct goed bediend wordt, de service optimaal is en het eten fantastisch. Hier vind je geen 'nouvelle cuisine', maar heerlijke en eerlijke maaltijden, zodat je met een voldaan gevoel weer naar huis gaat.

Voor ons was het de eerste keer, dat we bij Hudson naar binnen gingen. Dit restaurant is anderhalf jaar geleden geopend, op de plek waar ooit Malle Babbe zat, en blijkt een echte aanvulling te zijn voor Leiden. We keken onze ogen uit; zo is het restaurant verdeeld in vier aparte ruimtes. Hierdoor kunnen er maar liefst honderd mensen eten, terwijl je altijd het gevoel hebt, dat je op een gezellige en persoonlijke plek zit. De open keuken van Hudson is ook bijzonder; je kunt chef-kok John en zijn keukenpersoneel aan het werk zien. En zo zelf ideeën opdoen, hoe je jouw eigen kookkunsten naar een hoger niveau kunt brengen.

Assistent-bedrijfsleider John begeleidde ons naar onze tafel en binnen de kortste keren hadden we al een drankje. We keken rustig om ons heen en genoten van de inrichting. Zo wordt de ruimte versierd met tientallen flessen wijn, die aan de muur hangen en komt het thema 'Hudson' overal weer terug. Iedereen kent namelijk wel iemand van de familie Hudson: denk maar aan Kate Hudson, Rock Hudson en Hudson Hawk.

Op de vraag, wat we wilden eten, lieten we aan John weten, dat we graag verrast wilden worden. Dat is hem uitstekend gelukt! Als vooraf(je) kregen we de Route 67. Heerlijke nacho's met gesmolten kaas en verschillende romige sausen, aangevuld met een zachte beefwrap. Dit is een mix van vers vlees met frisse salade, waar ook een cranberry compote in is verwerkt. Om je vingers bij af te likken waren de crunchy chicken; gefrituurde stukje kip en bovenal de twee gefrituurde gamba's. Die gamba's waren gepaneerd en gecombineerd met sesamzaad en tempurabeslag. En een geheim ingrediënt, waar ik mijn vinger nog niet op heb kunnen leggen. Mijn dochter en ik waren het eens; we hadden graag nog meer van die gamba's en kip willen hebben. Een goed voornemen voor de volgende keer, dat we naar Hudson gaan!

Ondertussen bracht de charmante medewerkster Isabelle ons en de andere gasten het drinken. Hudson blijkt namelijk van alle markten thuis te zijn. Zo zijn hier zeven bieren van de tap en is het dé plek voor whisky- en cocktailliefhebbers. Of natuurlijk de alcoholvrije mocktails. Ook vegetariërs komen bij Hudson aan hun trekken. Dave: ,,We hebben vegetarische burgers, chili en salade met gyoza.''

Het volgende gerecht, dat we voorgeschoteld kregen, was de Mix up to share. Mijn dochter is normaliter niet op haar mondje gevallen, maar dit keer hoorde ik van haar alleen: 'Wow!' We werden verrast met een enorm plateau, met daarop spareribs met roccolasaus, kippendijen, kipsatés met pindasaus, knakworsten met barbecuesaus, koolsla met pickles en de beroemde Hudsonburgers. ,,Wanneer je bij Hudson bent, moet je deze natuurlijk proeven'', lachte Dave.

En hij had gelijk. Pas als je de Hudsonburger hebt geproefd, weet je hoe burgers écht horen te smaken. De kippendijen waren heerlijk mals en de spareribs precies goed klaargemaakt. De knakworsten en kipsatés gingen er in als – eh – gevulde koek. En juist die koolsla zorgde er voor, dat we van een uitgebalanceerd diner genoten.

Als nagerecht was het lastig kiezen, maar de cheesecake en candybar coupe (twee vanillebolletjes met snickersaus en oreocrusties) voltooiden de avond. Dave kon ook nog enkele nieuwtjes melden. Binnenkort gaat Hudson Leiden uitbreiden en wordt de Dikke Dame overgenomen: hierdoor zal Hudson een prachtige lunchroom hebben, met terras en uitzicht op de historische molen. Zin in een feestje? Dat kan bij Hudson voor gezelschappen tot wel 300 mensen! Op 24 december komt Dave Roelvink langs en op 28 december wordt het een gezellige boel met het hiphop urbanfeest 'Apelek'. Kaartjes hiervoor zijn te bestellen via de Facebooksite van Hudson.

Voor meer informatie: Restaurant Hudson Bar & Kitchen Leiden, Nieuwe Beestenmarkt 15 – 21 in Leiden, T: 071 200 1071, W: www.restauranthudson.nl, F: www.facebook.com/hudsonleiden.