Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2018

Geen koudwatervrees voor komst visvijver


Noordse Buurt – De visvijverlocatie 'Ons Stekkie' mag er komen van de gemeenteraad. De initiatiefnemers hebben de politici, mede dankzij een informatieavond eerder deze week, kunnen overtuigen, dat die visvijvers een goede ontwikkeling is voor de buurt.

Raadslid Cees Hagenaars (Natuurlijk Nieuwkoop) vroeg of er andere plekken in de Noordse Buurt zijn, waar deze visvijvers kunnen komen, zodat omwonenden er minder overlast van hebben. Wethouder Guus Elkhuizen ontkende dit; zowel de locatie 'De Ploeg' als het terrein van de voormalige kwekerij De Plas zouden ongeschikt zijn.

Fractievoorzitter Lizet Keijzers (SBN) stelde vast: ,,Wie had gedacht dat er een visvijver zou komen in de gemeente Nieuwkoop; dat zo'n waterrijke gemeente is? Dit is een natuur- en diervriendelijk initiatief, met gepaste openingstijden.'' Annette Pietersen (D66) was echter niet overtuigd van de financiële haalbaarheid van deze visvijvers. Elias van Belzen (SGP/ChristenUnie) vond dat ,,een groot deel van de omgeving tegen dit plan is. Wij kiezen voor de al heel vaak op de proef gestelde inwoners van de Noordse Buurt.'' Maar raadslid Leon Zoet (CDA) was het hier niet nee eens. ,,Elders in onze gemeente zouden mensen geen moeite hebben met de komst van zo'n visvijver, maar de inwoners van de Noordse Buurt hebben veel koudwatervrees.'' Volgens hem waren omwonenden ook tegen, omdat het gemeentebestuur eerder plannen van dorpsgenoten voor dit gebied had afgewezen.

De raad besloot uiteindelijk met slechts twee stemmen tegen, om de komst van de visvijvers te verwelkomen. De vier initiatiefnemers omhelsden elkaar na afloop; innig gelukkig en er werd een traantje weggepinkt. Annemarie Veerhuis liet namens hen weten: ,,Dit was een spannend uurtje. Als de raad nu niet had ingestemd, hadden we ons initiatief teruggetrokken. Begin volgend jaar gaan we de volgende stappen zetten om de visvijvers te realiseren.''