Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 december 2018

,,Laat de winter maar komen!''


[KAAG EN BRAASSEM] Ieder jaar komen de medewerkers van de buitendienst aan het begin van het winterseizoen bij elkaar om dan gezamenlijk snert te eten. Ook het college van burgemeester en wethouders is dan aanwezig om de sneeuwruimers en zoutstrooiers een hart onder de riem te steken. Dinsdag 4 december vond deze snertbijeenkomst al weer voor de zesde keer plaats. Het was ook een mooie gelegenheid om de twee onlangs aangeschafte vrachtwagens te bewonderen. Deze vrachtwagens worden niet alleen gebruikt voor het betere strooi- en schuifwerk, maar in de zomer ook voor onder meer het verwerken van het huishoudelijke afval.

De coördinator gladheid, John, liet weten hoe vaak de medewerkers vorig jaar in weer en wind bezig zijn geweest om de straten ijs- en sneeuwvrij te maken. In totaal zijn de mannen 28 keer uitgerukt, waarbij de heftigste dagen al rond 10 december 2017 plaatsvonden. De medewerkers waren toen van 07:00 uur tot 22:00 uur in de weer. Voor dit jaar heeft de gemeente meer dan voldoende zout in de opslag: zo'n 500 ton. Vol vertrouwen daagde de coördinator gladheid de weergoden uit: ,,We zijn er klaar voor; laat de winter maar komen!''