Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 december 2018

Vaarwel Noordwijkerhout


Zwanenzang door burgemeester Gerrit Goedhart

NOORDWIJKERHOUT – Het was gisteravond in congrescentrum Leeuwenhorst een historische gebeurtenis voor alle Noordwijkerhouters. Voor de allerlaatste keer werd de vlag van de gemeente Noordwijkerhout opgehangen. En burgemeester Gerrit Goedhart luidde het dorpje uit; op 1 januari wordt Noordwijkerhout namelijk onderdeel van de grote gemeente Noordwijk.

JOEP DERKSEN

Het was deze avond vooral belangrijk, wat er niet werd gezegd. Achter de schermen zijn de politieke partijen NZLokaal, VVD, CDA en Lijst Salman Noordwijk druk aan het onderhandelen over de 'poppetjes'. Wie er wethouder mogen worden; daarover komt vandaag meer duidelijkheid. Al gaf Goedhart wel twee hints: ,,Henri de Jong (CDA) zie ik nog wel wethouder worden in het nieuwe college. Het nieuwe Noordwijk wordt gezellig, zo waar als Sjaak van de Berg in het college komt.'' De afscheidsavond van het college van burgemeester en wethouders in Leeuwenhorst stond echter in het teken van terugkijken, veel lieve complimentjes en hier en daar een steekje onder de gordel.

Heel toepasselijk speelde de pianist het liedje 'Memories', net voordat Goedhart, na zo'n anderhalf uur handenschudden, het woord nam. ,,Als burgemeester doe ik nu mijn zwanenzang. We nemen geen afscheid van Noordwijkerhout en De Zilk als dorp. De dorpen veranderen niet van naam; we nemen afscheid van een bestuurlijke eenheid. De helft van de bevolking is al generaties lang door huwelijk gefuseerd met Noordwijk. Hierdoor kwam het verzet tegen de fusie niet van de grond.''

De man, die op 31 december zijn burgemeestersketen aan de wilgen hangt, deed nog een laatste oproep richting de nieuwe raadsleden en bestuurders: ,, Het nieuwe Noordwijk moet zichzelf als gemeente van de nieuwe tijd serieus nemen. Raad in bestuurders moeten goed met de inwoners kunnen omgaan.'' Goedhart besloot: ,,Ik blijf hier met vrouw en kinderen wonen. Ik zie de toekomst van Noordwijkerhout in de nieuwe gemeente Noordwijk met vertrouwen tegemoet.