Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2018

Vaste kosten afval ophalen hoger


[KAAG EN BRAASSEM] Nu betalen eenpersoonshuishoudens nog 188 euro als basistarief voor de afvalinzameling en meerpersoonshuishoudens zijn 273 euro kwijt. Eerder dit jaar kwam het college met een voorstel om vanaf 2019 een vast tarief te gebruiken van 130 euro (eenpersoonshuishoudens) en 200 euro (meerpersoonshuishoudens). Waarbij iedereen extra geld betaalt voor het aanbieden van restafval.

Die tarieven voor het restafval blijven in een nieuw collegevoorstel hetzelfde: ,,1,50 euro per volume van 60 literzak, 4,50 euro per lediging van een grijze minicontainer van 140 liter en 8 euro per lediging van een grijze minicontainer van 240 liter. Maar het college wil nu toch, dat de vaste tarieven voor 2019 hoger komen te liggen: 138 euro voor een eenpersoonshuishouden en 210 euro voor een meerpersoons huishouden. De gemeenteraad moet hier nog toestemming voor geven.