Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 januari 2019

Dagdroom wordt werkelijkheid


[RIJNSATERWOUDE] Dag in, dag uit opstaan, naar je werk gaan en na acht lange uren weer terug in de file. Om 's avonds uitgeput op de bank in slaap te vallen. Voor veel inwoners is dat de harde praktijk. Maar dat geldt niet meer voor Dennis en Nicole Aaij – Burgmeijer. Zij stappen op 23 februari op de fiets om huis en haard achter zich te laten; op weg naar Bali. Op weg naar een nieuwe toekomst.

Joep Derksen

Hun huis is vanaf 1 maart verhuurd, dus er is ook geen weg meer terug. Maar dat zouden Nicole (40) en Dennis (45) ook niet willen. Hoewel ze allebei veertigers zijn, is nu hét moment om dit avontuur aan te gaan. Dennis was zijn baan als geschiedenisleraar zat en ook bij Nicole begon het te kriebelen. Ze zaten op een zomerse avond bij elkaar en dagdroomden: 'Hoe zou het zijn, om alle achter ons te laten, naar Bali te fietsen en dar nog eens een keer die heerlijke loempia te eten, zoals we zo lang geleden ook samen gedaan hebben?'

Na zo'n dagdroom keren de meeste mensen weer terug naar de realiteit, maar Dennis en Nicole maakten van die dagdroom hun nieuwe realiteit. Nicole zegde haar baan als oncologisch fysiotherapeut bij het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis op. De fietskettingen zijn gesmeerd en verder liggen de paspoorten, tandenborstels, wat kleren en een tent klaar. Door de jaren heen heeft het stel geld gespaard en ze zijn niet van plan om dat geld te bewaren 'voor later'. Dat 'later' zou namelijk wel eens nooit kunnen komen, zo ervoeren Dennis en Nicole de afgelopen jaren in hun familiekring.

,,We hebben geen datum om terug te keren naar Rijnsaterwoude, dus hebben we de vrijheid om zo lang mogelijk over onze reis te doen, als we zelf willen. Totdat het spaarpotje op is, natuurlijk.'' Via www.pedalenverhalen.nl houdt Dennis een podcast bij, waarbij hij onderweg interessante mensen die ze tegenkomen gaat interviewen. Maar goed; jullie stappen op de fiets en uiteindelijk komen jullie aan op Bali. Dan zit je aan een tafeltje in dat restaurant met die felbegeerde loempia voor je. En wat dan? Met glinsteringen in hun ogen reageren ze: ,,We hopen dat onze reis niet eindigt op Bali. Maar dat we door kunnen fietsen naar Australië, Nieuw-Zeeland of Zuid-Amerika. Ons eerste doel wordt de loempia. Laat ons tweede doel maar de Argentijnse biefstuk worden.''