Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 januari 2019

Solar Energy Groep Leiden


Duurzaam bezig én geld verdienen

LEIDEN – Wie nog geen zonnepanelen op zijn of haar dak heeft, is een dief van de eigen portemonnee. Na het plaatsen van deze panelen, gaat je energierekening direct omlaag. Bovendien kun je overtollige opgewekte energie weer terug leveren aan de energiemaatschappijen en dat levert een aardig zakcentje op. En over enkele jaren wil iedere huizenkoper, dat er op het dak zonnepanelen liggen; een lagere elektriciteitsrekening zal zorgen voor een hogere waarde van de woning.

Joep Derksen

Voor Johan van Haastrecht, mede-eigenaar van Solar Leiden, is het antwoord op de vraag of je zonnepanelen op je dak moet nemen, dan ook een no-brainer. Solar Leiden is al jaren de grootste zonnepanelenleverancier van Zuid-Holland. Dit bedrijf werkt alleen met LG en Duitse merken van uitstekende kwaliteit. Voorafgaand aan het plaatsen van de panelen, berekenen Van Haastrecht en zijn personeel de verwachte opbrengst van de panelen. En mocht die opbrengst tegenvallen, dan betaalt Solar Leiden het misgelopen bedrag uit aan de paneleneigenaar. ,,We noemen dit een kilowattuurgarantie. Wij storten het verschil terug op de bankrekening. Waarna we natuurlijk wel kijken, of eventuele problemen met die zonnepanelen opgelost kunnen worden.'' De medewerkers hoeven hiervoor niet weer het dak op: ,,Alle systemen zijn door ons online te volgen.''

Solar Leiden is een duurzaam bedrijf. Dat zie je al aan de inrichting van de fraaie winkel. Van Haastrecht is blij, dat hij helpt om de wereld een stukje duurzamer te maken. ,,Wij zijn geen pakketjesduwers voor zonnepanelen, maar gaan voor het echte maatwerk. We verzorgen zo'n 300 installaties per jaar en geven een opbrengstgarantie van tien jaar. Bovendien moet het systeem 25 jaar lang functioneren.'' Hij vervolgt: ,,Wij willen echt de kwaliteitszonnepanelen en omvormers leveren en kiezen er bewust voor, om dat niet in heel Nederland te doen. We richten ons op het gebied, rondom onze winkel, dat maximaal een half uurtje rijden verwijderd is.''

De overheid heeft besloten, dat we met ons allen van het gas af moeten. Of we nu willen of niet; het blijft een feit dat we onze woningen moeten isoleren en de CV-ketel dienen te vervangen voor een warmtepomp. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een warmtepomp geen nieuwe technologie. Het bestaat al jaren, maar Nederlanders moeten even wennen aan het systeem zelf. Van Haastrecht licht toe: ,,Als het buiten wat kouder is, draaien we de temperatuur wat hoger en binnen drie uur is de hele woning verwarmd. Warmtepompen werken volgens een laagtemperatuurverwarming; normaal zou het hoger of lager zetten van de temperatuur wat langer in beslag nemen. Maar wij hebben daar een oplossing voor gevonden.'' Wie hier meer over wil weten, kan het beste contact opnemen met Solar Leiden.

Wat moet je doen, als je in een eengezinswoning zit en je huis klaar wilt maken voor de duurzaamheidsrevolutie? Van Haastrecht tipt: ,,Als eerste moet je jouw huis goed isoleren. Dat kan heel vaak met subsidies voor bijvoorbeeld de spouwmuur, dakisolatie en vloerisolatie. Wij helpen met het aanvragen van die subsidies.'' Met het op het dak leggen van zonnepanelen kun je de stroom opwekken voor de volledig elektrische warmtepompen. Zo wek je jouw eigen energie en warmte op, zonder dat het je iets aan maandlasten kost. Zonnepanelen hoeven niet alleen op het zuiden te liggen; ook aan de noordkant wekken die panelen nog veel energie op. Panelen werken namelijk, zodra het licht wordt; ook als de zon er niet direct op schijnt.''

Van Haastrecht: ,,Inmiddels hebben we veel expertise opgebouwd ook in gebieden zonder stroom. In Gambia gaan we een ziekenhuis sponsoren met zonnepanelen. We gaan daar nieuwe systemen bouwen en dat een operatiekamer weer in werking is. Hierdoor is er altijd stroom en hebben de baby's een betere overlevingskans.'' http://www.solar-leiden.nl/stroom-voor-gambia.

Wie interesse heeft in zonnepanelen, een warmtepomp of een andere verduurzaming van het eigen huis, kan contact opnemen met Solar Leiden. En binnen vier weken kunnen de zonnepanelen al op uw dak liggen, die gelegd worden door het eigen personeel van Solar Leiden.

Voor meer informatie:
Solar Leiden
Kenauweg 15 – 17 Leiden
T: 071 542 7440