Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 januari 2019

Strategisch bouwen


Nieuwkoop – Heeft de Provincie Zuid-Holland een dubbele agenda, waar het gaat om het beleid voor de bouw van nieuwe huizen? Bestuurders in het Groene Hart vermoeden van wel. De gemeenten Nieuwkoop, Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn mogen de komende jaren slechts 4.200 woningen bijbouwen. Terwijl de heipalen volop de grond in mogen in stedelijke gebieden als Leiden en Den Haag.

Kan het zijn, dat de Provincie Zuid-Holland zo min mogelijk huizen er bij wil hebben in het landelijk gebied, omdat die nieuwe woningen de komst van windmolens kan belemmeren? Immers, windmolens moeten op een bepaalde afstand van huizen geplaatst worden. De Nieuwkoopse wethouder Guus Elkhuizen beaamt: ,,Het zou best kunnen zijn, dat dit speelt. Alle woningbouw in de steden en de windmolens naar het buitengebied. Die gevoelens leven bij de bestuurders in de reigo. Ook bij mij.''