Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 januari 2019

Zoeken naar alternatieve locatie


OEGSTGEEST – Deze fusie-organisatie Bibliotheek Bollenstreek en K&O dreigt in 2025 haar onderkomen te verliezen, omdat het huurcontract dan ophoudt. Het college van burgemeester en wethouders moet daarom alternatieve huisvesting zoeken voor de Bibliotheek/K&O. Tegelijkertijd moet het college hier ook andere maatschappelijke organisaties bij betrekken, zoals cultuur, sport, onderwijs en zorg. Dit voorstel van D66, PrO, CDA en Lokaal werd donderdag 20 december unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

Fractievoorzitter Elfred Bus (D66) liet namens de indienende partijen weten, blij te zijn met de fusie tussen de Bibliotheek Bollenstreek en de Volksuniversiteit K&O. Maar regeren is vooruitzien; de huurovereenkomst van deze beide organisaties loopt in 2025 af en de kans is groot, dat het oude CJG-gebouw aan de Lijtweg dan gesloopt wordt. Bij toekomstige plannen voor bestaand of potentieel maatschappelijk vastgoed, moet het college altijd bedenken of dit alternatieve mogelijkheden zijn voor K&O en de bibliotheek, zo riep Bus op.

Wethouder Huizing had 'gemengde gevoelens' over die motie. ,,We blijven zoeken naar andere oplossingen voor significant goedkopere huisvesting (voor de bibliotheek en K&O, red.). Binnen het college hebben we gezegd, dat we wat integraler moeten denken en wat meer moeten vooruitkijken.'' Hij vond de motie 'niet uitvoerbaar', omdat het college al vijf jaar voordat het huurcontract afloopt, moet kijken naar alternatieve locaties voor de bibliotheek en K&O. Na enig heen en weer praten, besloten de partijen om het voorstel aan te passen, waarbij het college werd opgedragen om 'de raad deze collegeperiode op de hoogte te houden'. Met deze verandering kon ook de VVD leven, zodat deze partij het voorstel mede wilde indienen.