Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Asbest geen gevaar voor kinderen


LEIMUIDEN – Er is geen gevaar voor de volksgezondheid, maar uit onderzoek blijkt, dat er een 'kleine concentratie van asbest' onder een deel van het plein van basisschool De Kleine Wereld ligt. Deze asbest ligt een halve meter onder de grond en tegels zorgen er voor, dat de kinderen er niet bij kunnen.

Wethouder Yvonne Peters stelt gerust: ,,Het gaat om een kleine concentratie asbest, die volledig door tegels is afgedekt. Er zijn geen gezondheidsrisico's, maar als we werkelijk het IKC gaan bouwen, moeten we bekijken of we deze grond afgraven of dat het (asbest, JD) kan blijven zitten. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid. De kinderen komen niet in aanraking met asbest.''